https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2013. február 27., szerda

Dunaújvárosi KV

Szombaton Dunaújvárosban jártunk varrós barátnőimmel. Szép környezetben, nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt. Volt választék mindenből, ami a varráshoz szükséges. Nem is tudtam ellenállni a kísértésnek,  vettem anyagokat, na és persze a sablongyűjteményemet is bővítettem. Megismerkedtem Reiner Ritával ( http://ritafoltok.blogspot.hu/), s bár ritkán jutok el foltvarrós eseményekre, egyre több az ismerős arc. Nagyon szépen megvarrt tombolatárgyakat lehetett nyerni, de sajnos nem volt szerencsém, de annyira jól éreztem magam, hogy ezen nem bánkódtam.
Nagyon tetszettek a kiállított munkák is. Íme a képek.
2013. február 24., vasárnap

Kisfiamnak készült


Idén nem volt hosszú életű az iskolakezdésre vásárolt tolltartó, máris kilyukadt. Nem csak a hegyes ceruzák voltak ebben a bűnösök, hanem a papírvágó olló is gyakran "keringőzött" a többi lakóval. Ezért az új tolltartó mellé egy ollótartót is varrtam.

2013. február 9., szombat

Pudingos keksz gluténmentesen is
Hozzávalók : 25 dkg puha margarin, 20 dkg liszt, 5 dkg kukoricakeményítő, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 csomag (3x4 dkg) pudingpor tetszés szerint (lehet különböző ízű is).

Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. Gyúrjunk kicsi gombócokat a, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. 

Gluténmentes változat


Hozzávalók : 25 dkg puha gm. margarin, 25 dkg Beiker gluténmentes süteménypor, (esetleg rizsliszt és kukoricakeményítő keveréke), 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 csomag (3x4 dkg) gm. pudingpor tetszés szerint (lehet különböző ízű is). 

Elkészítés : ugyan az, mint a gluténes változatnál

2013. február 3., vasárnap

Ami 2012-ben kimaradt

  Nem gondoltam, amikor a blog  írásába kezdtem, hogy ennyire kevés időm lesz rá. Sok minden kimaradt az elmúlt évben, megpróbálom kicsit pótolni.
  A Praktika Magazin meghirdetett egy pályázatot "Továbbgondolva" címmel. Olyan kézműves tárggyal lehetett pályázni, melyet valamelyik, a magazinban megjelent alkotás inspirált. Soha nem pályáztam még, de most gondoltam egy merészet és elküldtem egy kisfiamnak készült, foltvarrott képemet, melyen két olyan motívum is van, mely a magazinból származik (a macska és a denevér). Aztán meglepődtem, de nagyon, ugyanis nyertem, a három fő díj közül az egyiket, - én aki szinte soha, legfeljebb tapasztalatot.

Íme a "mű"...


...és a nyeremény, Bukrán Edit különleges padlóvázája:


Nagyon örültem az értékes vázának is, de még jobban az elismerésnek, az életben ebből van a legkevesebb, pedig kell, felmelegíti a lelket.

Iskolakezdésre készült


Néhány kisebb-nagyobb varrományom: