https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2013. július 24., szerda

Hárman varrunk!

Rendszeresen varrogatunk együtt péntekenként, de egész napos közös varrásra most került sor először. Krisztinél jöttünk össze egy július elei vasárnap délelőtt, táskát varrni. Hogy mért csak most írok erről annak két oka van, múlt vasárnap este lettem teljesen kész a táskával, a másik ok, hogy Emília napra készítettem drága barátnőmnek, akit tegnap köszöntöttem fel. De ma már nyugodtan megmutathatom.

Lányok szorgosan varrnak:

 Évi  és Kriszti

             Évi és Kriszti táskája                   

 

ez pedig az én varrományom
                                                                                                                
Nagyon jól éreztük magunkat, eredményes együtt munkálkodás volt, úgy tervezzük, hogy hamarosan megismételjük.


Zsigvica

2013. július 7., vasárnap

Az ötödik szék


Igazából nem is szék, hanem hokedli, még a nagymamámé volt. Nagyon szeretem, mert kicsi a súlya, könnyű megemelni, nagyon jó szolgálatot tesz pótszékként, létra helyett, ha felső polcról kell valami, no meg persze pakolni is lehet rá. A négy székhez készítettem már régebben egyforma párnahuzatokat,


de nem volt annyi anyag, hogy ugyan ilyet varrjak. De ez a kis hasznos jószág is megérdemel egy párnát, ez született a maradékokból:


Zsigvica

2013. július 6., szombat

Cukkinis rakott csirkemell


Így készült:
Margarinnal kikentem egy tepsit, s beleöntöttem 2 dl rizst. Erre tettettem
a csirkemell szeleteket, majd a cukkini karikákat. Erre paradicsom került (ez esetben konzerv paradicsom feldarabolva és annak leve + egy kis víz), gm. pulykacomb sonka csíkok, majd pedig reszelt sajt, a tetejére kis margarin darabkák. A rétegek között, sóval, borssal, bazsalikommal fűszereztem.  Előmelegített sütőben kb. félórát alufóliával letakarva sütöttem, majd fólia nélkül még meg nem pirult a teteje.  
                                                               
  Zsigvica