Hozzávalók : 25 dkg puha margarin, 20 dkg liszt, 5 dkg kukoricakeményítő, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 csomag (3x4 dkg) pudingpor tetszés szerint (lehet különböző ízű is).
Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. Gyúrjunk kicsi gombócokat a, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg.
Az eredeti recept innen : http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=35288890
Gluténmentes változat
Hozzávalók : 25 dkg puha gm. margarin, 25 dkg Beiker gluténmentes süteménypor, (esetleg rizsliszt és kukoricakeményítő keveréke), 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 csomag (3x4 dkg) gm. pudingpor tetszés szerint (lehet különböző ízű is).
Elkészítés : ugyan az, mint a gluténes változatnál
Nem lehet egyszerű sütiket találni, amiket a kisfiad megehet.
VálaszTörlésJól néznek ki a kekszek.
Sajnos kevés helyen kapható és nagyon-nagyon drága. Ennek a pudingosnak nagy sikere volt, jobb lett mint a gluténes, ezért változtattam a gluténes változaton
VálaszTörlésis, mert a keményítőtől omlósabb lett.