Kicsi fiam mondogatta már néhány napja, hogy "ÉDES-SAVANYÚT" enne. Még sosem kóstolta, de ínyenc lévén izgatta a fantáziáját. Fel lett adva a lecke, mármint, hogy legyen még gluténmentes is? A szójaszósz általában gluténes, meglepő módon néhány recept worcester szószt is írt, ami szinté gluténes (globalizáció a konyhában). Keresgélésem nem volt hiába való, mert megszületett a saját gm receptem. Lehet, hogy nem elég autentikus, de Lacikának nagyon ízlett, s ez volt a lényeg.
Csirkemell édes-savanyú mártásban Nanó módra
1 db csíkokra vágott csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 db piros színű paprika
1 db kisebb sárgarépa
¼ db zellergumó
1 kis konzerv paradicsompüré (gm)
1/2 konzerv darabolt ananász (én még kisebbekre vágtam)
1 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 kávéskanál ecet
só
méz
1 teáskanál ételízesítő (gm)
étolaj
Főtt vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszik, készítsd el Te is!
Jó étvágyat hozzá!
Zsigvica
Biztosan finom lett. A legközelebb sima ecet helyett próbáld meg balzsamecettel. Tuti még finomabbá teszi.
VálaszTörlésBevallom balzsamecettel készítettem, de muszáj volt bele tenni még sima 10%-os ecetet is, mert úgy túl édes volt. Nagyon szeretem a balzsamecet ízét, lehet, hogy abból többet kellene beletenni. A nagy sikerre való tekintettel (Laci a tányért is kinyalta) szerintem hamarosan megismétlem, s csiszolgatok a recepten.
VálaszTörlés