Hozzávalók:
1 közepes, tölteni való cukkini
1,5 dl köles
10 dkg gépsonka
só
színes bors
bazsalikom
Besamel mártáshoz:
2 dkg margarin (Liga)
2 ek rizsliszt
2 dl rizstej
szerecsendió
1 tojás sárgája
néhány vékony szelet trappista sajt
A megmosott cukkinit hosszában kettévágtam, magos részét kiszedtem, majd a húsából is vájtam ki egy keveset.
A kölest sós vízben megfőztem, leszűrtem, hozzá kevertem a kockára vágott sonkát, borsot, bazsalikomot és az apróra vágott cukkinihúst. Az így elkészült tölteléket a fél cukkinikbe töltöttem.
A margarinon megfuttatott rizslisztet felöntöttem a rizstejjel, és besűrítettem, majd kevés sóval, reszelt szerecsendióval fűszereztem, végül egy tojássárgáját is kevertem bele.
A megtöltött cukkiniket bevontam a besamel mártással, majd sajtszeletekkel borítottam. A tepsibe kb. egy deci vizet öntöttem a cukkinik alá, majd előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöttem, még a sajt megpirult rajta.
A megmosott cukkinit hosszában kettévágtam, magos részét kiszedtem, majd a húsából is vájtam ki egy keveset.
A kölest sós vízben megfőztem, leszűrtem, hozzá kevertem a kockára vágott sonkát, borsot, bazsalikomot és az apróra vágott cukkinihúst. Az így elkészült tölteléket a fél cukkinikbe töltöttem.
A margarinon megfuttatott rizslisztet felöntöttem a rizstejjel, és besűrítettem, majd kevés sóval, reszelt szerecsendióval fűszereztem, végül egy tojássárgáját is kevertem bele.
A megtöltött cukkiniket bevontam a besamel mártással, majd sajtszeletekkel borítottam. A tepsibe kb. egy deci vizet öntöttem a cukkinik alá, majd előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöttem, még a sajt megpirult rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése