Újabb rég családi receptet gluténmentesítettem. Mivel kisfiamnak a gluténérzékenység mellé laktózérzékenység is társult, sőt a szénhidrát bevitelt is csökkenteni kell, különös tekintettel a vacsorákra, ismét át kell alakítanom étkezési szokásainkat. Ez a recept éppen megfelel a célnak, mert tejterméket eleve nem tartalmaz. Na és persze almaszezon van.
A recept:
30 dkg reszelt alma
30 dkg xilit
3 db tojás
30 dkg gm. liszt (25 dkg rizsliszt, 5 dkg teljesőrlésű cirokliszt)
1 kk. almarost
1 cs. gm. sütőpor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
5 dkg mazsola (lehet több is)
vágott dió a tetejére
A xilitet kikeverjük a tojásokkal úgy, hogy egyenként adjuk a tojásokat a xilithez. Majd hozzákeverjük az almát és a sütőporral, fűszerekkel elegyített lisztet. Végül a pici liszttel elkevert mazsola kerül bele. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése