https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2015. május 30., szombat

Sikerélmény

Egy ideje nem ehetek (többek között) élesztős kenyeret, s mivel állati fehérjét is csak minimális mennyiségben fogyaszthatok,  a tojással készülő paleo kenyerek sem jöhetnek számításba. Az első hetekben szódabikarbónával sütöttem kenyeret, de hamar ráuntam, főleg amiatt, hogy nagyon morzsálódott, és az igazat megvallva az íze sem volt az igazi. Arra esély sincs, hogy boltban teljes kiőrlésű lisztből készült kovászos kenyeret vásároljak, mert élesztőt mindegyikbe tesznek. Nem maradt más hátra, mint a kovászkészítés. Az első néhány kenyerem nem mondható remekműnek, bár ehetőnek azért ehetőek voltak. Ma viszont megtört a jég, hála Limarának. Nála találtam egy receptet, amit minimális változtatással elkészítettem. A változtatás csak annyi, hogy a malátát kihagytam belőle, és a kovászom is tk. lisztből készült, amit hol tk. tönkölyliszttel, hol pedig tk. rozsliszttel etetgetek. Nagyon finom lett, rendesen belaktam belőle. :)




4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Ugye micsoda öröm hosszú idő után egy jó kenyeret enni? :)
    Jól mutat a kenyérkéd, biztosan nagyon finom volt.

    VálaszTörlés