25 dkg Glutenix foszlós kalács sütőkeverék
2 ek mandulaliszt
2 tojás sárgája
2 ek kókuszolaj
1/2 csomag szárított élesztő + 1 ek cukor
2 dl laktózmentes tej
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
cukrozott narancs- és citromhéj
rumaroma
Bevonathoz:
10 dkg gm. tortabevonó + 2 ek kókuszolaj
Az élesztőt kevés langyos tejjel és egy evőkanál cukorral
felfuttattam. A hozzávalókból galuska állagú tésztát kevertem, legvégül tettem hozzá a citrom és narancshéjat. Kókuszolajjal kikenet, rizsliszttel kiszórt kuglófformába tettem és duplájára kelesztettem. 180 fokon megsütöttem.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztottam, a kókuszolajjal elkevertem és a kihűlt kuglófra öntöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése