Hozzávalók:
50 dkg Mester süteményliszt
10 dkg vaj
1 egész tojás
5 dl tej
csipet só
1 ek cukor az élesztő etetéséhez
3 ek. eritrit
1 ek. vaníliás xilit
1 cs. szárított élesztő
1 kk. őrölt faháj
1/2 kk. őrölt szegfüszeg
cukrozott narancshéj
cukrozott citromhéj
mazsola
1 kk. rumaroma
1 tojássárgája + 1 ek. tej a kenéshez
Minden hozzávalót a robotgépbe tettem
a narancs- és citromhéj, valamint a mazsola kivételével,
és galuska sűrűségűre kevertem. Majd hozzá adtam
a mazsolát és a cukrozott citrushéjakat is,
és zsiradékkal kikent kalácsformába tettem a tésztát.
Addig hagytam kelni, míg kb. a forma megtelt a tésztával,
180 fokon sütöttem. Amikor átsült egy sütőlapra fordítottam,
megkentem a tejjel hígított tojássárgájával,
és visszatettem a sütőbe még 10 percre.
Köszönöm a látogatásodat! Ez a kalács nagyon -nagyon finom lehet!!!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy benéztél hozzám! Érdemes kipróbálni ezt az ízesítést bármilyen egyszerű kalácsnál, különlegesen finom.:)
Törlés