Leves:
Bazsalikomos paradicsomleves rizzsel
Hozzávalók:
1 doboz paradicsompüré
kis fej vöröshagyma
1 ek zsír
2 ek rizsliszt
pirospaprika
só
xilit
néhány friss bazsalikomlevél
egy marék rizs
Paprikás rántást készítettem, hozzáadtam a paradicsompürét, majd felöntöttem vízzel,
beletettem a vöröshagymát, ízesítettem, s amikor felforrt a leves beleszórtam a rizst.
Addig főztem míg a rizs meg nem puhult.
Főfogás:
Zöldséges húskenyér hagymás burgonyával,
vegyes salátával
Zöldséges húskenyér
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1 fejvöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek burgonyapehely
1 ek lenmagliszt
só
bors
majoranna
pirospaprika
kb. 4 dl mexikói zöldségkeverék
gluténmentes zsemlemorzsa
A hagymákat felaprítottam, a többi hozzávalókkal alaposan összedolgoztam. Utoljára került bele a zöldségkeverék. Kenyérkévé formáztam, zsemlemorzsával megszórtam. Kizsírozott pecsenyesütőbe tettem, raktam mellé még egy kis zsírt, s öntöttem egy kis vizet is mellé. Alufóliával letakartam, és 220 fokos sütőbe tettem, majd a fóliát levéve, gyakran locsolgatva pirosra sütöttem.
Hagymás burgonya
A burgonyát héjában megfőztem, majd zsíron kockára vágott hagymát pirítottam, a felvágott burgonyát a hagymás zsírra tettem, megsóztam, s jól átforgattam.
Vegyes saláta
Jégsalátát, uborkát, újhagymát, vajretket, paprikát, paradicsomot felaprítottam, sóztam, színes borssal megszórtam. Fehérborecettel és olívaolajjal meglocsoltam (1:2) arányban. Az egészet jól összeforgattam.
A hagymákat felaprítottam, a többi hozzávalókkal alaposan összedolgoztam. Utoljára került bele a zöldségkeverék. Kenyérkévé formáztam, zsemlemorzsával megszórtam. Kizsírozott pecsenyesütőbe tettem, raktam mellé még egy kis zsírt, s öntöttem egy kis vizet is mellé. Alufóliával letakartam, és 220 fokos sütőbe tettem, majd a fóliát levéve, gyakran locsolgatva pirosra sütöttem.
Hagymás burgonya
A burgonyát héjában megfőztem, majd zsíron kockára vágott hagymát pirítottam, a felvágott burgonyát a hagymás zsírra tettem, megsóztam, s jól átforgattam.
Vegyes saláta
Jégsalátát, uborkát, újhagymát, vajretket, paprikát, paradicsomot felaprítottam, sóztam, színes borssal megszórtam. Fehérborecettel és olívaolajjal meglocsoltam (1:2) arányban. Az egészet jól összeforgattam.
Desszert:
Joghurttorta - epres
Hozzávalók:
2 db kispoharas natúr joghurt
2 dl tejszín
1 dl tej
xilit ízlés szerint
1/2 cs dr. Oetker zselatin
30-40 dkg kicsi kockákra vágott eper
Az epret előkészítettem, majd a zselatint felmelegítettem a tejben. A tejszínhabot habbá vertem, a joghurtban elkevertem a xilitet. Az édesített joghurtba kevertem a zselatinos tejet és az epret, legvégül a habbá vert tejszínt. Hideg vízzel kiöblített formába töltöttem, s a hűtőbe tettem dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése