Biztos sokunk hűtőjében lapul még egy kis darabka nyers sonka húsvétról. De akinél már elfogyott az gépsonkával is elkészítheti ezt az ételt, azzal is nagyon finom.
Sütés előtt
Sütés után
2 dl rizs
kb. 45-50 dkg tisztított friss vagy fagyasztott brokkoli
10 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
só
bors
szerecsendió
1 kis doboz tejföl
besamel mártáshoz:
2 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
2 ek rizsliszt
A brokkolit sós vízben megfőztem, leszűrtem, majd a brokkoli főzőlevében megfőztem a rizst is. Ezután elkészítettem a besamel mártást, ebbe tettem az apró kockára vágott sonkát, a tejfölt, fűszereztem sóval, borssal, szerecsendióval. Egy hőálló tál aljára terítettem a rizst, erre a brokkolit, leöntöttem a mártással, majd a megszórtam a reszelt sajttal. 180 fokon addig sütöttem, míg a sajt megpirul a tetején. Ezt a receptet gyakran elkészítem karfiollal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése