Sok tavalyi gyümölcs "pihenget" még a fagyasztómban, ideje őket
elfogyasztani, hogy helyet adjanak az idei friss termésnek.
Amerikai almatorta receptje alapján, meggytorta, glutén- és laktózmentesen. Fruktóztartalma is alacsony. Nagyon finom akár cseresznyével vagy szilvával is.
Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
8 dkg Liga margarin
15 dkg szőlőcukor
1 db tojás
1 csomag gm sütőpor
1,5 dl laktózmentes tej
Tetejére meggy, szőlőcukor,
őrölt fahéj, diónyi margarin
A hozzávalókat robotgéppel alaposan kikeverjük, sűrű tésztát kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. Sűrűn kirakjuk meggyel, megszórjuk szőlőcukorral, fahéjjal, pici margarindarabkákkal. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése