https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2024. október 29., kedd

Banánkenyér gluténmentesen

 



Az alábbi hozzávalókon annyit változtattam, hogy 10 dkg cukrot használtam, mert érettek, édesek voltak a banánok, valamint 4 db tojással készült, mert M-es tojások voltak itthon, vaj helyett margarin került bele. A masszába belekevertem jó néhány szem diót aprórítva, fél tábla Boci sütőcsokoládét apró kockára vágva és egy kis cukrozott narancshéjat.

Hozzávalók:

70 dkg héjas banán, nekem megtisztítva 45 dkg volt
150-200 g cukor a banán érettségétől függően, minél érettebb, annál kevesebb cukor kel
3 db L-es méretű tojás
140 g olvasztott vaj+kikenéshez
250 g rizsliszt
12 g sütőpor

Opcionálisan:
100 g száraz serpenyőben megpirított és durvára darált dió
és/vagy
100 g csokicsepp


Elkészítés:

Villával törjük össze pépesre a banánt vagy turmixoljuk le, majd keverjük hozzá a cukrot. A tojásokat enyhén verjük fel és az összes többi hozzávalóval együtt a banánmasszához adva alaposan keverjük el.

Ha gazdagítani szeretnénk a banánkenyerünk tésztáját, a serpenyőben megpirított és durvára darált diót, apróra tört csokoládét most keverjük a masszához.

A szilikonos sütőformát vajazzuk ki és öntsük bele a tésztát. Ehhez a mennyiséghez én két darab 10 x 24 cm-es formát használtam. Fontos, hogy csak 2/3-ig töltsük, mert sütés közben megemelkedik a tészta.

Előmelegített sütőben, 180 fokon alsó-felső sütési módozaton 50 percet sütöttem.
FONTOS! Hurkapálcával vagy fogpiszkálóval mindenképpen végezzünk tűpróbát.
Ha egy nagy formában sütjük a teljes mennyiséget a sütési idő sokkal tovább fog tartani.
Miután megsült 20 percig hagyjuk a formában hűlni, majd fordítsuk belőle ki és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése