https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2014. május 3., szombat

Szendvicssütős párnácska




Ez egy szuper találmány, ezt még sohasem sikerült elrontani :), az olcsóbb gm lisztek keverékéből is mindig finom. Jó megoldás kezdő diétázóknak is, egyszerű és gyors. Nyári melegben is jó megoldás, ha nem akarunk még a sütővel is melegíteni.

30 dkg liszt
(ma kukorica lepényliszt, kukoricapehely liszt, kukorica- és burgonyakeményítő, valamint sparos Free from lisztből készítettem)
1 dkg friss élesztő
1 db tojás 
2 ek olaj
1 dl tej + víz
pici cukor

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval galuska sűrűségűnél picit hígabb tésztát készítünk. Legalább fél órát hagyjuk kelni, majd a kiolajozott szendvicssütőben megsütjük. Készíthetjük csak vízzel is, de ha tej is van benne szebb színűre sül. Este is bekeverhetjük, hűtőbe tesszük és reggel frissen sütjük.

Zsemle helyett is készíthetjük, de tölthetjük is pl. felvágottal, sajttal, hagymával. Ilyenkor kevesebb tésztát teszünk a mélyedésekbe, rátesszük a tölteléket, majd befedjük még egy kis tésztával. Nagyon finom úgy is, ha a tésztába keverünk apró kockára vágott kolbászt és hagymát. A tetejét megszórhatjuk magokkal vagy reszelt sajttal. Természetesen készülhet édes töltelékkel is (sütésálló lekvár, csokidarabka, túrótöltelék), még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. ez esetben csak egy csipet sót tegyünk bele, viszont mehet hozzá több cukor.




Édesen, kukoricalisztből, lekvárral töltve.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése